Rólam

Hortoványi Sára vagyok, és illóolajokkal foglalkozom. Az aromaterápia nekem szerelem, ami zsigeri szinten változtatta meg az életem. Mélyen hiszek benne: a növények intelligenciájában és kimagasló gyógyító erejében. Közel 5 éve tanulom, tapasztalok és dolgozom vele, az életem része minden nap.

Jelenleg itthoni tanulmányaim mellett a nemzetközi Aromahead Institute – Aromatherapy Certification Program –  aromaterapeuta képzését végzem, mely a legstabilabb tudást biztosítja ahhoz, hogy biztonsággal használjam és ajánljam az olajokat, és készítsek személyre szabott keverékeket. 

Az illóolajok gyógyulást, transzformációt, erőt, örömöt és színt hoznak az életünkbe, és nagyon szeretnék ezzel összekötni minél többeket. A rengeteg pozitív visszajelzés tovább erősíti a hitem ezen az úton. 

Ismerd meg a történetem. 

Hogyan találkoztam az aromaterápiával és miért van rám ekkora hatással azóta is? 

 

Az igazi, nagy szerelmek váratlanul érkeznek. Nem lehet okosan kimatekozni a jöttüket, de ha itt vannak, a legmélyebb szinten változtatják meg az életünket. Így történt ez velem is, egy gyanútlan őszi napon…

Mielőtt azonban folytatom, visszaugrom picit az időben, hogy kontextusba helyezzem a dolgokat. Tizennyolc évesen – valódi tapasztalatok hiányában – még nem voltam olyan szerencsés helyzetben, hogy valóban tudjam, mivel szeretnék foglalkozni. Mi az, amitől sebesebben ver a szívem, csillog a szemem, mikor nekikezdek és mélyen hiszek abban, hogy valódi értéket teremtek. Nem tudtam, mi az, de nagyon vágytam rá. Szerintem mindannyian vágyunk erre.

Először tehát közgazdász diplomát szereztem, és tizenhárom éven át dolgoztam a sales és marketing világában, különböző területeken. Mindemellett sokat utaztam és tettem pár meglepő kitérőt: kipróbáltam például magam Új-Zélandon is, a borkészítés világában, ami bár szép románc volt, de még mindig nem szerelem. 

Szakmai életem alakulása mellett fiatal korom óta, aktívan járom egyéni önismereti utamat, melynek alapját a tánc, a zene, és különböző bodywork és energetikai technikák megtapasztalása adja, gyakran kipróbálva új dolgokat, keresve a fejlődés lehetőségeit, a generációs és egyénileg átélt traumák gyógyulási módjait és a mélyebb, egészségesebb, holisztikusabb kapcsolódást a testünkkel és a körülöttünk lévő világgal. Így történt, hogy kíváncsiságomra hallgatva, beléptem egy aromaterápiás alapképzés ajtaján azon a bizonyos, szép őszi napon.

…Amit ott tapasztaltam, kardinális hatással volt az életemre. Izgalomtól és valódi, mély motivációtól ragyogott a szemem. Akkor még nem gondoltam, hogy megtaláltam a hivatásom, de azt már biztosan tudtam, hogy az illóolajok sokkal mélyebb, sokkal zsigeribb módon kapcsolnak önmagamhoz és a természethez, mint azt valaha gondoltam volna. 

Elképedtem, hogy a vakszaglások milyen mélyen elraktározott emlékeket hoztak elő belőlem a másodperc törtrésze alatt.

Minden illattal kapcsolódtam. Emlékeztem. Érzékeltem és éreztem. 

Most, 5 évvel később, rengeteg tapasztalattal és tanulással a hátam mögött, ülök a gépem előtt és próbálom szavakkal összefoglalni, mit is hozott az életembe a növényekkel való találkozás és munka. A teljesség igénye nélkül:

* Sokkal jobban kapcsolódom az érzelmeimhez. * Bármilyen dologgal küzdöm, legyen az lelki, vagy fizikai, ők az első számú segítők, akikhez nyúlok. * Jobban tisztelem a természetet. * Sokkal több bennem a bizalom. * Érzékenyebb és empatikusabb lettem. * Jobban figyelek. * Alázatosabb lettem. * Megtaláltam a hivatásom, ráléptem a saját utamra. * A nőiségemmel és nőkkel való belső és külső munkám egyértelműen innen eredeztethető. * Mélyebb lett a kapcsolatom a női részemmel. * Intuitívabban élek. * Kijöttem pár olyan nehézségből, amiből nem gondoltam, hogy lehetséges. * Bátrabb lettem. * Sokkal több szépség van az életemben. * Illatos az életem, és a tér, ahol élek. * A parfümöket elhagytam, magam készítem az illatokat, melyeket viselek. * Különleges módon tudok a többi emberhez kapcsolódni általuk. * Szívből tudok adni másoknak. * Értéket képvisel a munkám. * Alkotok. * Kihívásokat kaptam. * Kíváncsibb lettem. * Sokkal tudatosabb életet élek. * Mélyen hiszek a pozitív transzformációban és a növények tudásában, akik ebben segítenek. *

 

És egyszer csak megszületett a Drop Tales…

 

Nem akartam tudatosan márkát vagy vállalkozást építeni, évekig nem is tettem, egyszerűen csak szerettem volna tapasztani és tanulni. Rengeteg időt és fókuszt fordítottam arra, hogy az olajok segítségével navigáljak az életemben – egyre több helyen voltak velem illatos kis segítőim. Viszont mivel az illatokat viszi a szél, ezt mások is megérezték, és elkezdtek jönni az emberek. Keverékeket kezdtem nekik készíteni. Majd jöttek a visszajelzések, hogy mennyire szeretik, és elkezdtem látni, hogy nagyon nagy szükség van erre a világban, nem csak nekem. 

Mindenkire máshogyan hatnak az olajok és másban tudnak segíteni. Van, akinek fizikai betegségekben, vannak, akik azt élvezik, hogy rájuk szabott és természetes parfümöt viselhetnek. Néhányan már a kisgyermekeik életébe is beépítik, míg mások a saját lelki terheiket oldják velük. Sokan stresszoldásra, vagy épp fókuszálásra használják. Jó sokan szépségápolásra, és vannak, akik meditációhoz, belső útjuk megsegítésére. Sok férfi tud jobban kapcsolódni az érzelmeihez általuk és sok nő tud visszakapcsolódni elfeledett, gyengéd nőiségéhez a virágesszenciákkal (erről bővebben a Nőknek menüpontban olvashatsz). Egy dolog viszont közös: mindenkinél megjelenik a használat közbeni öröm.

A 2020-as karantén alatt elkezdtem illatutazásokat csinálni (ha nem kint, hát utazzunk bent;), és szájról szájra ajánlás útján kezdtek jönni hozzám az emberek. Olyan fantasztikus volt látni a megnyílást, ahogyan találkozva az olajokkal, csak meséltek és meséltek magukról, mindenki, őszintén és mélyen. És én is meséltem.

Hát innen a név, Drop Tales, azaz csepp mesék. 

Szeretném, ha sosem lenne vége a meséknek. Ha egyre többen értenénk és használnánk a növényekben rejlő tudást, és ezáltal egyre nagyobb tisztelettel, megértéssel, és szeretettel kapcsolódnánk önmagunkkal, egymással és a természettel. 

Remélem, én is tudok ebben minél többeknek segíteni – gyermekektől felnőttekig. 

Szerencsére az aromaterápiának mára nagyon egzakt tudománya van. Rengeteg kutatás készül a különböző terápiás minőségű olajok hatásairól – ez sokat segít abban, hogy minél szélesebb körben teret nyerhessen az olajokkal való hasznos munka.

Ahogy ezeket a sorokat írom, az egyik legkedvesebb olajomat szagolgatom épp, a citromot. Azt mondják, amolyan jolly joker olaj, szinte mindenki szereti. A címkéje lekopott, annyit van a kezemben. Engem összerendez, segít fókszálni. Olyan szívesen átadnám, milyen élmény is ez. De sajnos betűkkel nem lehet. Érezni kell. Ha meghoztam a kedved, szeretettel várlak. 

Sári

 

 

Tanulmányaim: 
2017-től Magyarországon a Panarom Aromaterapeuta Intézet szakképzésein veszek részt
2022-től a nemzetközi Aromahead Institute Aromatherapy Certification Program képzését végzem

Rólam mondták